Brede school

De Brede School organiseert diverse naschoolse activiteiten waar iedere leerling zich voor in kan schrijven. Wij proberen elk schooljaar weer een zo’n divers mogelijk aanbod te realiseren. Per schooljaar ontvangt u 2 of 3 keer een uitnodigingsbrief waarin de verschillende activiteiten per groep staan vermeld. U maakt (samen met uw kind) een, twee of drie keuzes en u levert het formulier voor de deadline weer in onze blauwe brievenbus  rechts naast de trap onder de prijzenkast. Indien uw kind geplaatst wordt, ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met daarin de data en tijden en de kosten van de bewuste activiteit. Het aanbod staat op onze website.

Kleuters die net instromen ontvangen geen aanmeldformulier voor de activiteiten van de Brede School  De reden hiervan is dat (nieuwe) kleuters die de hele dag op school zijn, al heel veel nieuwe indrukken opdoen en dan te moe zijn om na school nog mee te doen met de Brede School. In de beginfase van de Brede School hebben wij geprobeerd om nieuwe kleuters mee te laten doen, maar dit was geen succes. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen positieve ervaringen opdoen met de naschoolse activiteiten. 

Op de dag van de activiteit blijft uw kind om 15.15 uur (of op woensdag om 12.15 uur) op school. Wij brengen uw kind naar het lokaal waar de activiteit plaatsvindt. Daar serveren we een bekertje limonade en een kaakje. De lunch voorafgaand aan de woensdagmiddagactiviteit neemt de leerling zelf mee van huis.

Tijdens alle activiteiten zijn wij steeds in en om de school en telefonisch bereikbaar op nummer 06-30452890 of eventueel op de vaste lijn van de school.

Als de activiteit is afgelopen, brengen wij (of de vakdocent) uw kind naar de buitendeur. Daar pikt u uw kind op. De kinderen die naar de BSO gaan, dragen wij aan de leiders van de BSO over. De BSO krijgt van ons overzichten met alle leerlingen die meedoen met de Brede School, zodat ook zij op de hoogte zijn.

Mocht uw kind onverhoopt een keer niet naar de Brede School kunnen vanwege ziekte o.i.d., dan verzoeken wij u dit z.s.m. aan ons te melden via mail: bredeschool@fridtjofnansenschool.nl

Heeft u nog vragen? Mail ons gerust. Tot in de Brede School!

Patricia Megens en Karin Baart