Kenia

 

Kenia powerpoint van de familie van den Akker

Fridtjof for Kenia

Als Fridtjof Nansen vinden wij het belangrijk dat leerlingen zorg leren dragen voor zichzelf, de omgeving en voor anderen. Dit staat dan ook centraal in ons onderwijsaanbod.

Jaarlijks ondersteunen wij een goed doel. Wij kiezen deze doelen uit, met als criteria dat we zeker willen weten dat dit aansluit bij de belevingswereld van de kinderen.

Om de twee jaar wordt er een grote goede doelendag georganiseerd. Alle kinderen dragen dan op hun manier bij om een zo groot mogelijk geld bedrag bij elkaar te halen.

 De afgelopen jaren hebben wij ervoor gekozen om onze hulp uit te laten gaan naar een school in Kenia. Meester Luuk heeft in de zomer van 2013 als vrijwilliger vijf weken op deze school gewerkt. Vanuit die basis hebben we besloten om de hulp door te zetten.

 De opbrengst van de goede doelendag in mei 2013 is geïnvesteerd in een nieuwe muur rondom de Ronaken school in Nakuru. Daarnaast zijn er nieuwe banken en tafels gekocht, kasten voor in de klassen, ruim 500 boeken en als klap op de vuurpijl nieuwe speeltoestellen voor op het schoolplein. BedankbriefIMG_2805

 In de zomer van 2014 is meester Luuk weer terug gegaan om de school wederom te bezoeken. Veel van de kinderen op deze school hebben niet de luxe om elke dag een warme maaltijd voorgeschoteld te krijgen. Vanuit deze schrijnende situatie is ons nieuwe doel ontstaan, een dagelijkse maaltijd voor al de kinderen op deze school, klaargemaakt in de nieuwe keuken.

 In samenwerking met StartSmall, een organisatie in Nakuru die zich primair inzet voor weeskinderen, leveren wij elke maandag ingrediënten op de Ronaken school. Een tweetal moeders maken hier dagelijks voor 250 kinderen een warme lunch voor. Groente, fruit, en zelfs vlees.

DIMG_2688it project loopt nu vanaf november 2014, en zal in ieder geval doorgezet worden tot juli 2016.

Het is ongelooflijk dat we met alle kinderen van de Fridtjof Nansen tot zoiets in staat zijn.

 We kijken nu al uit naar de nieuwe goede doelendag!

 Met de groepen 7/8 proberen we de contacten met deze school zo goed mogelijk aan te houden. Dit gaat op de ouderwetse manier, schrijven van brieven! De post doet er ongeveer 2 maanden over om heen en weer te komen, dus dit is een langlopend project, maar voor de kinderen erg waardevol. Het schrijven van Engelse brieven is al een opdracht op zich. Op het moment dat er dan een envelop komt uit Kenia, is de spanning altijd weer voelbaar. Wat zou er deze keer in zitten!

 Hieronder een aantal sfeerbeelden in chronologische volgorde. Daarnaast zijn er verschillende filmpjes te zien waaruit blijkt hoe dankbaar deze kinderen zijn, met onze hulp.

 

DSC02549      DSC02550

DSC02560      DSC02554

DSC02548      DSC02559

DSC_0214      DSC_0239

  

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord