Nieuwbouw Fridtjof Nansen

Al een aantal jaren is het team van basisschool Fridtjof Nansen samen met het Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR) en onder andere de gemeente bezig met een traject rondom huisvesting. Het gebouw waarin onze prachtige school is gehuisvest is heeft jaren op de lijst gestaan voor renovatie/nieuwbouw. Sinds ongeveer een jaar is bekend dat het huidige gebouw gesloopt gaat worden en dat op dezelfde locatie aan de Nansenplaats een gloednieuw, energie neutrale school gebouwd gaat worden.

De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van brainstormen, bespreken en ontwerpen. Hier is uiteindelijk een definitief ontwerp uitgekomen wat wij heel graag aan u willen presenteren. U zult begrijpen dat ons team, onze kinderen en hun ouders/verzorgers verheugd zijn met de plannen voor het nieuwe gebouw. We zijn de afgelopen jaren ontzettend gegroeid en snakken letterlijk en figuurlijk naar ruimte om ons jenaplanonderwijs vorm te kunnen geven.

Om de nieuwbouw te realiseren is het nodig dat we tijdelijk op een andere locatie gehuisvest worden. Daarom verlaten wij per januari 2021 het gebouw aan de Nansenplaats en nemen wij onze intrek aan de Jan Greshoffstraat / Dirk Costerstraat in Zevenkamp. Na de zomervakantie van 2022 keren wij terug aan de Nansenplaats in ons gloednieuwe gebouw.

Wij willen u graag zoveel mogelijk op de hoogte houden van de huidige plannen en de vorderingen van de bouw. Op deze pagina kunt u eerdere nieuwsbrieven teruglezen, is een digitale presentatie te vinden van het ontwerp en zullen wij updates plaatsen van belangrijke werkzaamheden.

Voor vragen en-/of opmerkingen/suggesties kunt u ons altijd bereiken op nieuwbouw@fridtjofnansenschool.nl

Benieuwd naar hoe het proces tot nu toe is verlopen? Kijk hieronder in de tijdlijn en kijk wat een weg we aan het afleggen zijn!

 • 2 september 2021

  Eerste paal!

  Wat een viering!!

  Op donderdag 2 september hebben we de eerste paal van onze nieuwbouw gevierd. Met speeches van wethouder van onderwijs Said Kasmi en bovenschools directeur van BOOR Door Faber werd de ceremonie geopend. Uiteraard waren alle kinderen van de Fridtjof aanwezig bij deze spetterende viering. Het schoollied, een heuse vlaggenceremonie en het nodige vuurwerk zorgden voor de sfeer waar we met z’n allen zo naar uitgekeken hebben.

  Kijk hieronder de beelden terug van deze mijlpaal!

 • 31 augustus 2021

  Nieuwsbrief van de aannemer

  BM van Houwelingen, de aannemer die onze nieuwe school zal bouwen heeft een eigen nieuwsbrief. Benieuwd naar de inhoud? Lees hem hier terug!

  Nieuwsbrief 31 augustus 2021

  31 augustus 2021

 • 20 mei 2021

  Het pand is bijna weg...

  De sloopwerkzaamheden gaan hard…

  Wat gaan we snel. Het pand aan de Nansenplaats is nu bijna geheel gesloopt. Bekijk hier de exclusieve beelden vanuit de lucht!

  Vanuit projectleider Martijn Wind is afgelopen week ook een informatiebrief verstuurd naar onze buren op de Nansenplaats. Benieuwd naar deze brief? U kunt hem hier teruglezen:

  brief bewoners update sloop FN school

 • 7 mei 2021

  Sloop in volle gang...

  De sloop is in volle gang!

  Het oude pand aan de Nansenplaats is bijna verdwenen. De laatste lokalen staan nog overeind maar zullen ook in de komende weken plaats maken voor nieuwe tijden. Het ziet er nu wel een beetje triest uit allemaal. Een oude fiets, vrolijke tekeningen op de muren en een afgetimmerde hut: het heeft er wel eens beter uit gezien! Tijd om nieuwe herinneringen op te gaan bouwen.

  7 mei 2021

 • 15 april 2021

  Technisch ontwerpfase

  Het ontwerp wordt steeds concreter!

  Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het ontwerp: de zogenaamde technisch ontwerpfase. De wandcontactdozen komen op de juiste plek, we hebben het over kleuren en materiaalgebruik en de indeling van de ruimtes wordt steeds concreter. Zodra er nieuwe tekeningen te delen zijn, zullen we die uiteraard delen met u!

  Op dit moment is dit de stand van zaken:

  ONTWERPBOEK – versie definitief ontwerp

 • Januari 2021

  Verhuizing

  We zijn verhuisd…

  Tussen kerst en oud en nieuw was het dan eindelijk zo ver. De Fridtjof is verhuisd naar het tijdelijke onderkomen in Zevenkamp. De komende anderhalf jaar zijn wij gehuisvest aan de Jan Greshoffstraat 5. We kunnen inmiddels geen doos meer zien, maar wat is het goed gegaan. Jammer dat we door de huidige maatregelen geen goed afscheid konden nemen van de Nansenplaats. We hadden zulke mooie plannen! Die houden we maar tegoed voor de terugkeer…

  Het team van de Fridtjof heeft wel een geweldige kerstwens voor alle Fridtjoffers. Uiteraard staat deze kerstwens in het teken van de verhuizing!

  Januari 2021

 • 6 november 2020

  Informatie

  Digitale presentatie van ons definitieve ontwerp

  Hieronder is een digitale presentatie van ons definitieve ontwerp te zien. Gaat u er maar eens goed voor zitten!

  Een begeleidend schrijven bij deze presentatie vindt u hier: BEGELEIDEND SCHRIJVEN

  Wilt het ontwerp nog eens rustig bekijken? Bekijk hier het ONTWERPBOEK

 • 6 november 2020

  6 november 2020

 • mei 2020 en eerder