Stichting Vrienden van de Fridtjof Nansen

Onze stichting zet zich in voor de kinderen van de Fridtjof. Wij ondersteunen de school op financieel vlak om bij te dragen aan onderdelen die het onderwijs op de Fridtjof net wat mooier maken.

Huidig bestuur

Floortje Martine Jurgen
Maurice Tonny

‘Een nieuwe school, een nieuwe kans’

Het was even stil aan het front van deze Stichting. Maar dat betekent niet dat we stil hebben gezeten. Na een hectisch jaar met lockdowns en een tijdelijke verhuizing van de school heeft de Stichting, samen met het team van de Fridtjof, vol enthousiasme de draad weer opgepakt.

De voor velen vertrouwde huisvesting van de school aan de Nansenplaats wordt gesloopt. In de zomer van 2022 staat op diezelfde plek een prachtig, nieuw, duurzaam gebouw. Het wordt een gebouw voor de toekomst: energieneutraal en modern.

De Stichting levert daaraan graag een bijdrage. Samen met het team van de Fridtjof Nansen wil de Stichting een levensgrote interactieve mediawand in het nieuwe schoolgebouw realiseren. Een gezichtsbepalend element in de hal met een hoge ‘wow!-factor’ en volop mogelijkheden voor ontspanning en educatie. Met deze mediawand kunnen lessen worden gegeven, vieringen worden gevierd, presentaties worden zichtbaar en thema`s komen tot leven voor iedere stamgroep. Zelfgemaakte kunstwerken in de verschillende stamgroepen kunnen op de mediawand getoond worden.

Met een webcam kunnen bijvoorbeeld live beelden van de fascinerende buitenwereld getoond worden. Wat te denken van live beelden van onze specht in de tuin, misschien een bijenkast op het dak of onderwatercamera in de nabijgelegen sloot? De mogelijkheden zijn eindeloos!

De school kan deze unieke kans niet bekostigen uit reguliere gelden en heeft daarom de Stichting gevraagd om deze gezamenlijk te financieren. En daarvoor hebben we uw hulp nodig.

Ook enthousiast geworden na het zien van onderstaand filmpje? En wilt u toetreden tot de club van 100? Kijk dan hoe u ons financieel steunt om met zijn allen voor dat WOW effect in het nieuwe schoolgebouw te gaan.

Via de website en nieuwsbrief van de school, Social Schools en LinkedIn houden we u op de hoogte van alle activiteiten van de Stichting en de voortgang richting die fantastische mediawand.

Doet u mee?

Een stukje geschiedenis…

Als vrienden van de Fridtjof Nansen zetten wij ons in ten behoeve van en voor alle leerlingen.

Door middel van sponsoring, donaties en opbrengsten uit verschillende activiteiten, zamelen wij geld in ten behoeve van De Hut. ‘De Hut’ is dè plek waar de leerlingen wegwijs worden gemaakt in de wondere wereld van wetenschap en techniek.

Lid worden?

U kunt ons financieel ondersteunen door gebruik te maken van één van de volgende opties:

• Maak €100,- over op rekening nummer NL18 RABO 0104 4105 31 ter name van Stg. Vrienden van de Fridtjof Nansen o.v.v. voor en achternaam.
  • Gebruik onderstaand contactformulier en wij nemen contact met u op.
  • Scan onderstaande QR-code

Word nu lid!

Op dit moment hebben we al zoveel leden!