Stichting Vrienden van de Fridtjof Nansen

Onze stichting zet zich in voor de kinderen van de Fridtjof. Wij ondersteunen de school op financieel vlak om bij te dragen aan onderdelen die het onderwijs op de Fridtjof net wat mooier maken.

Huidig bestuur

Martine Stijlen

voorzitter

Moeder van Daan (dolfijnen)

Jurgen Luttels

penningmeester

Vader van Fay (Giraffen) & Jill (Chimps)

Floortje de Jong

secretaris

Moeder van Sarah (Giraffen) & Moos (Eendjes)

‘Een nieuwe school, een nieuwe kans’

Het was even stil aan het front van deze Stichting. Maar dat betekent niet dat we stil hebben gezeten. Na een hectisch jaar met lockdowns en een tijdelijke verhuizing van de school heeft de Stichting, samen met het team van de Fridtjof, vol enthousiasme de draad weer opgepakt.

De voor velen vertrouwde huisvesting van de school aan de Nansenplaats wordt gesloopt. In de zomer van 2022 staat op diezelfde plek een prachtig, nieuw, duurzaam gebouw. Het wordt een gebouw voor de toekomst: energieneutraal en modern.

De Stichting levert daaraan graag een bijdrage. Samen met het team van de Fridtjof Nansen wil de Stichting een levensgrote interactieve mediawand in het nieuwe schoolgebouw realiseren. Een gezichtsbepalend element in de hal met een hoge ‘wow!-factor’ en volop mogelijkheden voor ontspanning en educatie. Met deze mediawand kunnen lessen worden gegeven, vieringen worden gevierd, presentaties worden zichtbaar en thema`s komen tot leven voor iedere stamgroep. Zelfgemaakte kunstwerken in de verschillende stamgroepen kunnen op de mediawand getoond worden.

Met een webcam kunnen bijvoorbeeld live beelden van de fascinerende buitenwereld getoond worden. Wat te denken van live beelden van onze specht in de tuin, misschien een bijenkast op het dak of onderwatercamera in de nabijgelegen sloot? De mogelijkheden zijn eindeloos!

De school kan deze unieke kans niet bekostigen uit reguliere gelden en heeft daarom de Stichting gevraagd om deze gezamenlijk te financieren. En daarvoor hebben we uw hulp nodig.

Ook enthousiast geworden na het zien van bovenstaand filmpje? En wilt u toetreden tot de club van 100? Kijk dan hoe u ons financieel steunt om met zijn allen voor dat WOW effect in het nieuwe schoolgebouw te gaan.

Via de website en nieuwsbrief van de school, Social Schools en LinkedIn houden we u op de hoogte van alle activiteiten van de Stichting en de voortgang richting die fantastische mediawand.

Doet u mee?

Hoe kun je ons steunen?

Wij zijn blij met elke financiële ondersteuning die u wilt doen. Naast een vrije donatie kunt u ook lid worden van de club van 100. Voor 100 euro per schooljaar bent u al lid van dit prachtige gezelschap!

Club van 100!

Gebruik onderstaand contactformulier en wij nemen contact met u op.

Doneer eenmalig een bedrag!

U kunt ons financieel ondersteunen door gebruik te maken van één van de volgende opties:

  • Maak een geldbedrag over op rekening nummer NL18 RABO 0104 4105 31 ter name van Stg. Vrienden van de Fridtjof Nansen o.v.v. voor en achternaam.
  • Scan onderstaande QR-code

5

Op dit moment hebben we al zoveel leden!

Een stukje geschiedenis…

De Stichting vrienden van de Fridtjof Nansen is opgericht in december 2003 om de Fridtjof Nansen te ondersteunen bij die initiatieven die niet uit de reguliere geldstromen van de overheid gedekt kunnen worden. Financiële ondersteuning bij de ontwikkeling van onderwijsmethoden en onderwijstaken, het opzetten en ontwikkelen van educatieve en andere programma­´s en projecten ten behoeve van leerlingen. Het vermogen van de Stichting wordt gevormd door donaties, schenkingen en bijdragen aan de door de Stichting georganiseerde activiteiten.

Door middel van fondsenwervende activiteiten wordt financieel bijgedragen aan verschillende wensen vanuit de school. In nauw overleg met school wordt bepaald hoe de Stichting de school kan ondersteunen. In de Stichting zitten enthousiaste ouders die zich inzetten voor alle kinderen van de Fridtjof Nansen. Ook vanuit het team Fridtjof Nansen is er directe betrokkenheid.

Een aantal gerealiseerde doelstellingen tot nog toe:

  • Bibliotheek kasten
  • Bijdrage kunstmaand en de museumbezoeken
  • (Buiten) speelgoed
  • Aanleg educatieve schooltuin
  • Benodigdheden leskisten voor technieklessen in de Hut
  • Klimrekken
  • ICT-software

Bekijk hieronder een uitgebreid interview met oud-schoolleider en mede-oprichter Gerard Dijkman.